Veel gestelde vragen

Heeft u een vraag? Onderstaand tref je de meest gestelde vragen, wellicht staat uw antwoord hier tussen. Staat uw antwoord er niet tussen? Neem dan contact op met onze klantenservice.

 

Waar zijn de bloemen van gemaakt?

Dat hangt af van het type kunstbloem dat je bedoelt. Over het algemeen zijn kunstbloemen gemaakt van materialen zoals zijde, polyester, plastic, papier, schuim of een combinatie van deze materialen.

Zijden bloemen zijn bijvoorbeeld gemaakt van echte zijde die is geverfd en gevormd tot bloemblaadjes en stengels. Polyester bloemen zijn gemaakt van een synthetisch materiaal dat zeer duurzaam en gemakkelijk te onderhouden is. Plastic bloemen zijn gemaakt van polyethyleen of PVC en zijn ideaal voor buitengebruik omdat ze bestand zijn tegen zon en regen. Papieren bloemen worden vaak met de hand gemaakt van gekleurd papier of tissuepapier en kunnen zeer gedetailleerd zijn. Schuim bloemen zijn gemaakt van schuimrubber en zijn licht en gemakkelijk te vormen.

Bij het kiezen van kunstbloemen is het belangrijk om te kijken naar het materiaal waarvan ze zijn gemaakt en hoe dit materiaal presteert voor het beoogde gebruik van de bloem. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen, en het is belangrijk om de juiste balans te vinden tussen duurzaamheid, onderhoud en esthetiek.

Zijn de bloemen geschikt voor buitengebruik?

Dat hangt af van het specifieke type kunstbloem. Over het algemeen zijn kunstbloemen van plastic of zijde geschikter voor buitengebruik dan andere materialen zoals papier of schuim. Plastic bloemen zijn bijvoorbeeld bestand tegen de elementen en verkleuren niet snel in de zon, terwijl zijden bloemen vaak ook bestand zijn tegen regen en wind.

Het is echter belangrijk om te realiseren dat zelfs de meest duurzame kunstbloemen na verloop van tijd kunnen vervagen, verkleuren of beschadigd raken door de zon, regen en wind. Daarom is het altijd het beste om ze zo veel mogelijk te beschermen tegen extreme weersomstandigheden.

Kan je de bloemen in water zetten?

Over het algemeen worden kunstbloemen niet in water gezet, omdat de meeste kunstbloemen niet waterdicht zijn en het water kan zorgen voor verkleuring, schade of vlekken op de bloemblaadjes en stengels. Bovendien is het water overbodig, omdat kunstbloemen niet afhankelijk zijn van water om te overleven.

In plaats daarvan is het voldoende om kunstbloemen schoon te maken met een zachte doek of borstel om stof en vuil te verwijderen. Als je kunstbloemen in een vaas wilt zetten, kun je in plaats van water kiezen voor decoratieve stenen, parels of zand om de stelen op hun plaats te houden en een mooie afwerking te geven.

Als je twijfelt over de beste manier om je kunstbloemen te onderhouden, raadpleeg dan onze klantenservice

Hoe moet je de bloemen schoonmaken?

Het schoonmaken van kunstbloemen is over het algemeen vrij eenvoudig. Hier zijn enkele algemene stappen die je kunt volgen:

  1. Verwijder stof en vuil: gebruik een plumeau of een zachte doek om voorzichtig het stof en vuil van de bloemblaadjes en stelen te verwijderen.

  2. Reinig met een mild reinigingsmiddel: als er hardnekkig vuil of vlekken zijn, kun je een mild reinigingsmiddel gebruiken, zoals afwasmiddel of een mild wasmiddel. Meng het reinigingsmiddel met water en breng het voorzichtig aan op de bloemblaadjes en stelen met behulp van een zachte borstel of spons. Spoel daarna af met schoon water en dep voorzichtig droog met een zachte doek.

  3. Droog de bloemen: nadat je de bloemen hebt gereinigd, is het belangrijk om ze goed te drogen om te voorkomen dat er water op de bloemblaadjes blijft staan. Plaats de bloemen op een schone handdoek en laat ze op kamertemperatuur drogen.

Het is belangrijk om te onthouden dat niet alle kunstbloemen op dezelfde manier kunnen worden schoongemaakt. Sommige bloemen zijn gevoeliger voor water of reinigingsmiddelen dan andere, dus het is altijd een goed idee om de instructies van flowertje.nl te raadplegen voordat je begint met schoonmaken

Zijn de kleuren echt?

De kleuren van kunstbloemen worden op verschillende manieren gecreëerd. Sommige bloemen worden geverfd met kleurstoffen, terwijl andere bloemen worden gemaakt met behulp van gekleurd materiaal of geverfde vezels. Het is echter belangrijk om te weten dat de kleuren van kunstbloemen niet helemaal hetzelfde zijn als die van echte bloemen, omdat de kleurstoffen en materialen die worden gebruikt om de bloemen te maken, anders kunnen reageren op licht en andere omgevingsfactoren.

Dat gezegd hebbende, moderne kunstbloemen zijn vaak zeer gedetailleerd en realistisch in hun kleuren en texturen, en sommige kunstbloemen zijn zelfs bijna niet te onderscheiden van echte bloemen. Het is een verrijking op je interieur of als evenementendecoratie.

Zijn de bloemen veilig voor huisdieren?

Over het algemeen zijn kunstbloemen veilig voor huisdieren, omdat ze niet giftig zijn en geen schadelijke stoffen bevatten die gevaarlijk kunnen zijn voor huisdieren als ze erop kauwen of eraan knagen. Echter, sommige huisdieren hebben de neiging om op dingen te kauwen, en in het geval van kunstbloemen kan dit leiden tot verstikking of spijsverteringsproblemen als er stukjes van de bloem worden ingeslikt.

Als je huisdieren hebt en kunstbloemen wilt gebruiken in je huis of evenementendecoratie, is het altijd een goed idee om ze buiten bereik van je huisdieren te plaatsen.

Hoe snel kan ik mijn bestelling ontvangen?

Flowertje.nl heeft een ruime voorraad bloemen en streeft ernaar binnen 24 uur te leveren. Wanneer u uw bloemen voor 17.00 besteld, ontvangt u de bloemen de volgende werkdag.  

Welke betaalmethoden gebruiken jullie?

U kunt bij ons betalen via de volgende betaalmethoden:

  • IDeal
  • Bancontact
  • Bankoverschrijving
  • Klarna

Kan ik mijn bestelling annuleren of wijzigen?

Het is mogelijk uw bestelling te annuleren. U kunt uw bestelling annuleren of wijzigen voordat u de verzendbevestiging heeft ontvangen. Nadat u de verzendbevestiging heeft ontvangen is het helaas niet meer mogelijk om een wijziging aan te brengen of te annuleren omdat uw boeket ons magazijn dan al heeft verlaten en in handen van de pakketbezorger is. 

Wat is jullie retourbeleid?

Om een artikel te retourneren, moet het artikel ongebruikt en in de originele verpakking worden geretourneerd. De retourkosten zijn voor eigen rekening.

Om een retour te starten, kunt u contact opnemen met onze klantenservice. We zullen je vervolgens instructies geven over hoe je het artikel kunt retourneren.

Zodra we het geretourneerde artikel hebben ontvangen, zullen we het controleren en de terugbetaling verwerken. Houd er rekening mee dat het tot 14 dagen kan duren voordat de terugbetaling is verwerkt.

Let op: artikelen die zijn gekocht tijdens een sale zijn uitgesloten van ons retourbeleid en kunnen niet worden geretourneerd.